čtvrtek 29. května 2008

27. 5. 2008 - Kočičí pověry...

Když jsme si Jasmínku pořídili, tak všude v okolí bylo spousta kocourů. A protože jsme nechtěli tak dvakrát až třikrát do roka koťata, nechali jsme ji vykastrovat.
Pověra č. 1 - bude se přežírat a bude tlustá a líná.
no tak pravda ztloustla, pořídila si zimní špeky, když byla "Ladovská zima". Pak je zase vyběhala. Když je hezky, tak o ní většinou skoro nevíme, protože spoustu času tráví venku. Navíc je rváč, kterého se bojí i kocouři.
Pověra č. 2 - když je kastrovaná, tak nebude lovit myši.
No myši nelovila, ty jsme tam totiž neměli, ale když jí bylo osm měsíců, tak zakousla dospělýho špačka, o měsíc později si vyšlápla na potkana (a nemyslím doma chovaného pro zábavu, ale kanálového). Když jsme se přestěhovali, nebylo daleko na pole a opravdu jsme doma neměli jedinou myš. Tady máme pole za barákem a navíc myši kolem zdi našeho baráku běhaji, aby je neviděli dravci. Maj smůlu, Jasmína je nepřehlídla. Tady je v sedmém nebi.

Navíc je pečovatelka, od mala se starala o Dennyho (dodnes mu šéfuje), zrzka učila lovit a teď se pro změnu snaží přinést domů živou myšku, aby si ji mohl Merlin ulovit v kuchyni, protože tady mu na rozdíl od zahrady nikam daleko přece neuteče.

Snaží se mě přesvědčit, že jí mám pustit domů a mě se nechce, protože ta myš, je ještě živá. Ne že bych se jich bála, ale doma ji fakt mít nemusím.

A tak naše madam vyvrací pověry o kastrovaných kočkách.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

k tobě chodím moc moc ráda ,krásně fotíš krásně píšeš vše super opravdu

Lucka73 řekl(a)...

jéé - teda akční kočka (na mě až moc :DD)