sobota 18. května 2013

365/2013 - 134. Děravá knížka

Potřebovala jsem dneska dojít si na poštu pro zásilky a když už jsme šli do centra, tak jsem se zároveň domluvila s Lenkou, že se sejdeme zase u Želvy. Počasí bylo prostě jak ten vrchní - takový divný. Zataženo, teplo a dusno, špatně se dýchalo. A než jsme dorazili na místo, tak jsem byla splavená a potřebovala nutně něco studého. Jo citronová zmrzlina s tonicem. To je ta ideální kombinace.

Postupně přišli i obě holky a zas Nelinka zmizela na kroužek, prostě normální příjemné odpoledne. Odchod se samozřejmě neobešel bez nezbytné návštěvy druhé části želvy. Tedy knihkupectví a antikvariátu. Jo Miš si vybral knížku. Chápu, že ho fascinuje, po rozložení je tam dráha, na které může jezdit požárnické autíčko, které je součástí. Ale já ho takticky přesměrovala - ukázala jsem mu knížku s dírama. Cvrček a mravenci, knížka,kterou jsem já měla jako malá holka. Kde jsou ve strákách díry, tak, aby bylo vidět na tu následující.

Celou cestu si ji domů hrdě nesl a doma ji nechtěl pustit, prostě děravá knížka u něj vyhrála




2 komentáře:

Ali řekl(a)...

Cvrcka jsem take mela, mela jsem ho moc rada. Skoda, ze nevim, kde skoncil.

Marti - Norreen řekl(a)...

Ali taky nevím, kde skončil ten můj, a protože jako malá jsem ho milovala, tak jsem ho Mišákovi koupila, evidentně to byl dobrý tah